Nivådeling = dårlig læring

Norges Montessoriforbund: «Hvorfor er det så mye lettere, spesielt for politikere, å sette plaster på såret fremfor å finne ut hva som forårsaket det i utgangspunktet? Stadig ser vi politikere er fremme i media med sine løsninger på ulike utfordringer i skolen. Altfor ofte innebærer løsningene mer av det som ikke fungerer, og som etter all sannsynlighet er med på å skape utfordringene i utgangspunktet. Mer testing, mer fokus på konkurranse og måling, mer fokus på såkalte «viktige fag» og så videre. Vi ser sjelden, kanskje aldri, at politikere faktisk tør å se på løsninger som virkelig går til roten av utfordringene – som stiller spørsmål ved hvordan vi organiserer skolen, og om det kan finnes helt andre måter å drive skole på

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close